Japans kulturella vagga Kyoto är den perfekta utgångspunkten för en resa till Japan – staden bjuder på en kombination av gamla traditioner och avancerad modernitet. Se de vackra, puderrosa, japanska körsbärsträden blomma bredvid de smyckade templen och palatsen. Eller prova den lokala specialiteten Yudofu.

Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-3 Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-1 Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-2 Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-4 Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-5 Resor_till_Kyoto-i-Japan_med_Nygren_Lind_Resebyrå-7
<
>

Kyoto är en av de bäst bevarade städerna i Japan då de klarade sig helt från ödelägg under kriget. Staden anses vara en av de vackraste i hela Japan. Här finns över 2000 tempel och skyskrapor är förbjudna, så att den historiska atmosfären bibehålls. Staden är omringad av tre höga berg så säsongerna är distinkta – varma somrar och kalla vintrar.

Prova lokala specialiteten Yudofu i staden Kyoto

Hänförs av blandningen mellan traditionellt och modernt. Stora varuhus, små restauranger uppradade efter varandra, karaokebarer, trädgårdar och paviljonger kantar staden. Staden är även lätt att orientera sig i, då staden är uppbyggd efter ett rutnät. Under året händer spännande saker här – bågskyttetävlingar och 700-åriga blommande körsbärsträd. En lokal specialitet som ni måste pröva i Kyoto är kokad tofu, Yudofu!

Unika resetips om resor till Kyoto

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.