Kyoto

Japans kulturella vagga Kyoto är den perfekta utgångspunkten för en Japanresa – staden bjuder på en kombination av gamla traditioner och avancerad modernitet.

<
>

Kyoto är en av de bäst bevarade städerna i Japan då staden klarade sig helt från bombningar under Andra Världskriget. Staden anses vara en av de vackraste i hela Japan. Här finns över 2000 tempel och skyskrapor är förbjudna, så att den historiska atmosfären bibehålls. I och med att Kyoto är omringad av tre höga berg så säsongerna distinkta – varma somrar och kalla vintrar.

Hänförs av blandingen mellan traditionellt och modernt. Stora varuhus, små restauranger uppradade efter varandra, karaokebarer, trädgårdar och paviljonger kantar staden. Kyoto är även lätt att orientera sig i, då stadens planlösning är uppbyggd efter ett rutnät.

Under året händer olika spännande saker här – bågskyttetävlingar och 700-åriga blommande körsbärsträd, för att nämna några. En lokal specialitet i Kyoto är kokad tofu, Yudofu, uppfunnit av buddhistiska munkar i området.