Angkor Wat

Angkor Wat är det mest berömda templet i ruinstaden i norra Kambodja nära staden Siem Reap, och har varit på UNESCO:s världsarvslista sedan 1992 tillsammans med övriga delar av Angkor. Kambodjas stolthet, mest besökt och största sevärdhet i landet – ett ikoniskt byggverk.

Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---munk Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---tämpel Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---apor Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---angkor-wat Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---träden Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå--tempel-sten Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---person Rundresa-i-Kambodja-med-Angkor-Wat---Nygren-&-Lind-resebyrå---rötter
<
>

Ett arkitektoniskt praktexemplar av khmerens fantastiska byggstil som inge andra klarar. Du förtrollas av Angkor och med trädens väldiga rotsystem som har trängts in överallt i templet, blir det påtagligt mystiskt och historiskt. Det är oerhört vackert – naturen och vallgraven ramar in templet på ett fängslande sätt. Templet speglar sig i vallgraven som slingrar sig runt templet och ger ett magiskt intryck.

Angkor Wat byggdes av kung Suryvarman II

Det sägs att det tog 37 år att bygga Angkor Wat av Suryvarman II som dog innan det vara färdigt – vilket förklarar varför templet står ofärdig. Med hjälp av 300 000 arbetare och 6 000 elefanter, byggdes templet för hand. Dedikerad hinduguden Vishnu från början men tillföll senare buddhismen. Munkarna är en del av vardagen i Angkor Wat idag. Det är så vackert, fredligt och fängslande – det är en upplevelse som du aldrig glömmer.

Unika resetips om rundresor till Kambodja med besök i Angkor Wat

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.