Borneo är världens tredje största ö belägen i mitten av Malacka arkipelagen i Sydostasien. Den delas politiskt mellan Indonesien, Malaysia och Brunei. Ett Shangri - La för äventyraren, ett strandparadis för sol- och badentusiasten och sist men inte minst – ett paradis för dykaren. Upplev vilda djur – i havet och på land.

resor_till_borneo_orkideer_med_nygren_lind_resebyrå resor_till_borneo_elefanter_med_nygren_lind_resebyrå resor_till_borneo_orangutang_med_Nygren_Lind_Resebyrå resor_till_borneo_med_sol_och_bad_nygren_lind_resebyrå resor_till_borneo_med_Nygren_Lind_Resebyrå resor_till_borneo_marknad_med__nygren_lind_resebyrå resor_till_borneo__med_dykning_nygren_lind_resebyrå resor_till_borneo_sköldpaddor_med_nygren_lind_resebyrå
<
>

Starta resan till Borneo med ett par nätter i Kuala Lumpur. Storstad, djungel, dykning, sol och bad blir en oslagbar resa. Kota Kabalu är en charmig stad och infartsport till ön, belägen mellan djungeln och sydkinesiska havet. Öns största fiskmarknad finns här och är värt ett besök. Testa lokala delikatesser – som till exempel Fish Head Curry – om du vågar! Önskas de vitaste och vackraste stränderna för slöa dagar ska du besöka Rahman Nationel Park.

Borneo är en året runt destination

Borneo kan besökas året runt – klimatet är behagligt och de regnskurar som kommer ibland, svalkar mer än kylar. Den aktiva kan ta ut sig med en bestigning av Mt Kinabalu. Andas in frisk bergsluft, njut av ett botaniskt paradis med orkidéer och vacker flora. Orangutangen är nog det mest välkända av Borneos däggdjur och den enda människoapan känd i Asien. Förutom orangutangen gömmer sig flera däggdjur i djungelns skuggor men de är svåra att upptäcka.

Unika resetips om resor till Borneo

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.