Ho Chi Minh City

Mopeder och cyklar, befolkade gator, rader med lyktor som aldrig tar slut, en smått kaotisk stad men med många sevärdheter. Lugn och ro kan delvis finnas vid vattnet på flytande marknader eller på båtturer en sen kväll. Märken från kriget finns än - både under och över marken. Upptäck Vietnams resa från kriget genom olika museer men även genom de kända cu chi-tunnlarna.

Resor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-trafikResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-tempelResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-tjej-i-tempelResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-stadsbildResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-mat-marknadResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyråmann-i-tempellResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-kvinna-på-bussResor-till-Ho-Chi-Minh-Nygren-Lind-Resebyrå-kvinna-i-rishattl
<
>

I Ho Chi Minh City i Vietnam finns det en plats för alla, du kan ta dig ut till olika stränder om du vill vara nära till havs. För dig som söker spänning kan du antingen hyra cyklar och cykla genom de stora risfälten eller följa med på en guidad cykeltur. Är du intresserad av kultur och önskar komma nära livet, finns Ben Than-marknaden som erbjuder allt du kan föreställa dig på en marknad. Besök även alla de utsmyckade tempel som finns runt varje gatuhörn.

Matkulturen i Ho Chi Minh City

Matkulturen är kanske inte helt som du förväntar dig. Trots de omfattande risfälten betyder det inte alltid att ris dominerar rätterna. Nationalrätten i Vietnam är nudelsoppan Phở. Nudlarna serveras med en mängd olika tillbehör, från tofu till nötkött, fisk, kyckling eller skaldjur. Att färdas längs floden leder ofta till en smakrik vietnamesisk måltid, med mycket entusiasm från lokalbefolkningen. På de centrala gatorna i staden finns ett myller av gatukök som erbjuder vietnamesisk husmanskost. Här är det bara att plocka och välja – och det finns något för alla smaker. Från de spännande och doftande rätterna på gatan till de mer traditionella rätterna i restaurangerna, finns det alltid något nytt att upptäcka och smaka på i Ho Chi Minh Citys matkultur.

Unika resetips om resor till Ho Chi Minh City

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.