Helsingfors

Vackert beläget i finska viken ligger Finlands huvudstad Helsingfors. Staden är landets ekonomiska, mediala, kulturella och politiska centrum och det händer en hel del – hela året, hela tiden. Staden kan upplevas till fots och önskas lite havsdoft, är de ca 330 öarna i skärgården ett underbart inslag.

Resor_till_Lissabon_i_Portugal_hus_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Lissabon_i_Portugal_man_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Lissabon_i_Portugal_mat_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Lissabon_i_Portugal_strand_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Lissabon_i_Portugal_uteservering_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Lissabon_i_Portugal_utsikt_med_Nygren_Lind_Resebyrå
<
>

Helsingfors har en skön stämning med avslappnad atmosfär som ändrar karaktär kvälls- och nattetid. Finnarna tycker om att ha det festligt och det kan uttryckas på flera olika sätt – men tråkigt blir det aldrig. Fästningen Sveaborg är ett populärt turistmål och utnämndes till ett världsarv av UNESCO i år 1991.

Helsingfors är en grön stad

Önskar du fly staden till grönare marker, har staden två nationalparker utanför centrum. Reser du till Helsingfors på vintern, ändrar staden fullständig utseende. Det gröna byts ut mot vitt och vinteraktiviteter finns runt varje hörn. Skridskoåkning och skidåkning i stan är inte ett främmande syn. Besök Rödbergen – en stadsdel som har förvandlats från arbetarkvarter till en mer hipp del av Helsingfors.

Unika resetips om resor till Helsingfors

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.