Bordeaux är en charmig stad belägen i den centrala delen av regionen Nouvelle-Aquitaine i sydvästra Frankrike, nära den vackra atlantiska kusten. Denna världsarvsklassade stad är känd för sina utsökta viner och utsökt mat, men det var inte alltid så. För bara 30 år sedan hade Bordeaux en miljö som var allt annat än önskvärd.

Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_gågata_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_sol_snö_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_vinranker_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_cykel_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_vinodling_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_torget_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_torg_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_museum_1800x1200Nygren_Lind_Resebyrå_Bordaux_bro_1800x1200
<
>

För bara 30 år sedan var miljön i Bordeaux allt annat än önskvärd. Bilavgaser färgade fasaderna svarta och luften var tung och förorenad. Men idag har staden genomgått en förvandling som har gjort den till en av de mest miljövänliga städerna i Europa. Med spårvagnar som ersatt de gamla bilarna har gatumiljön och atmosfären blivit mycket mer hälsosam. Denna förändring har inte bara förbättrat livskvaliteten för invånarna i Bordeaux, utan det har också gjort staden till en attraktiv destination för turister.

Ekologiska Bordeauxviner

När du besöker Bordeaux i Frankrike får du inte missa saluhallen vid Bacalan. Här kan du njuta av lokala ostar, aperitiffer, ostron och viner av högsta kvalitet. Staden lever verkligen upp till sin titel som ”European Capital of Smart Tourism” genom att satsa på närodlat och ekologiska maträtter och viner på menyn.

För den som vill göra mer än bara äta och dricka finns det gott om aktiviteter att välja mellan. Varför inte köpa några miljömärkta kläder, skor eller böcker under din vistelse? På flodens högra sida hittar du de gamla militärkasernerna som numera rymmer livfulla barer med coola DJs som skapar en häftig atmosfär i en historisk miljö.

Bordeaux har verkligen blivit en stad som har något för alla, från matälskare till partyglada nattugglor. Besökarna kan uppleva staden på ett hållbart och miljövänligt sätt samtidigt som de tar del av den rika kulturella och historiska arvet som Bordeaux har att erbjuda.

Unika resetips om resor till Bordeaux

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.