Champagne-Ardenne

Regionen Champagne-Ardenne i nordöstra Frankrike fick sitt namn i 2016 efter den historiska provinsen Champagne och Ardenne. Sistnämnde ett departement i regionen Grand Est och ett skogsbeklätt bergsområde i Belgien, Luxemburg och Frankrike.

rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-vingård rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-vin rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-utsikt rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-solnedgång rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-landskap-2 rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-landskap rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå-blommor rundresa-champagne-ardenne-Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

Namnet Champagne har en sprudlande effekt men regionens vackra och gröna landskap skapar motsatsen – fridfullt. Upplev det vackra till fots eller på cykel, smaka på kungligt nektar i Champagne-källare och upptäck den goda franska gastronomin. Historiska monument hedrar de fallna under andra världskriget i Rilly La Montagne – Champagne-Ardenne i Frankrike hade en strategisk placering mellan öst och väst och blev centrum för många slag under kriget.

Bland sjöar och byar i Champagne-Ardenne

Besök Reims, Troyes, Charleville-Mezieres, Chalons-en-Champagne, Langres och Sedan. Mysiga torg med uteserveringar ger utrymme för pauser mellan besöken i kyrkor, museer och historiska platser. Vinprovning är ett måste och blir extra minnesvärt när vinet provas i autentiska omgivningar. Prova på segling, fiske, vattenskidor, rodd eller ta en simtur – regionen är även känt för sina sjöar och kanaler.

Unika resetips om resor till Champagne-Ardenne

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.