Första stoppet på Korsika är vanligtvis i huvudstaden Ajaccio som ligger på västkusten av ön. Men resan stoppar aldrig där. Vidare kan det bära till städerna Bonifacio, Solenzera, Calvi om bilen är till hands. Höga berg, vacker landsbygd och en varm gästfrihet möter dig på din resa genom Korsika.

Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-1 Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-2 Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-3 Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-5 Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-6 Resor_till_Korsika-i-Frankrike_med_Nygren_Lind_Resebyrå-7
<
>

Huvudstaden Ajaccio grundades av romarna och är ett populärt turistmål med livlig båttrafik mellan fastlandet och ön. Bonifacio ligger vid Bonifaciosundet på allra södra Korsika. Delar av staden är byggt på klippor. Staden lockar årligen resenärer från hela världen som kommer för att njuta av de smala gränderna med gamla hus som balanserar på kanten av limstensklipporna.

Res till Korsika – upplev öns städer

Sari-Solenzara – L’Île-Rousse Isula Rossa, ”den röda ön” ligger på Korsikas nordvästra del. Staden grundlades 1765 av Pasquale Paoli. Ett monument med en byst av honom finns i staden. En annan mycket trevlig by är Calvi som också ligger på västkusten norr om Ajaccio. På ena sidan av Calvi ligger det stora citadellet från 1400-talet. Vid staden finns både badklippor och en lång vit sandstrand.

Unika resetips om resor till Korsika

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.