Montpellier

Montpellier är huvudstaden i Languedoc Roussillon och den perfekta platsen för att besöka Nimes, Camargue, Carcasonne och Pont du Gard som alla är bland de mest prestigefyllda världsarven listade på Unescos världsarvslista. Upplev palatsgårdar från 1600-talet till 1800-talet och en salig blandning av dåtid kantad med nutid.

Frankrike_montpellier_ost_brödFrankrike_glad_tjejFrankrike_örter_växterFrankrike_stentrappa_historiaFrankrike_fruktFrankriker_mat_ostron
<
>

Strosa bland medeltida små gränder kantade av kända internationella butikskedjor. Det är inte av slump att New york Times angav staden som en av de 45 städerna i världen du måste se 2012. Ta för dig av arkitektoniska upplevelser i en stad designad för oanade upptäckter och överraskningar runt varje hörn.

Upplev Montpellier – över en dag, weekend eller mer…

Det är oundvikligt att charmas av Montpellier och ju längre vistelsen är ju mer genuina upplevelser belönas du med. Ta en cykeltur till det närliggande havet och njut av naturen medan du cyklar fram mellan vingårdar och dammar. Ta en uppfriskande kanottur på Lez, den gröna lungan i stadens centrum, för att se fauna och flora som belägrar floden i Montpellier. Pritzkerprisbelönad arkitektur av bland annat Christian de Portzamparc och Jean Nouvel kan skådas på nära håll samt sällsynta örter och andra vegetabiliska arter.

Unika resetips om resor till Montpellier

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.