Paris är för många den kulturella huvudstaden i världen, staden har varit ett framstående turistmål i decennier. Årligen besöker över 45 miljoner människor Paris för att se och uppleva dess fascinerande sevärdheter och rika kultur.

Parisgata Louvre Mona Lisa paris_frankrike Notre Dame Paris Frankrike
<
>

Mest berömd av Paris sevärdheterna är det fantastiska Eiffeltornet som dominerar stadens skyline. Andra populära sevärdheter är Louvren, Champs-Élysées, Triumfbågen och Notre Dame. Paris är också hem till flera operahus, massor av utsökta restauranger och otroliga hotell. Det är en turistvänlig stad som är lätt att utforska till fots, med cykel, hop-on hop-off buss eller metro.

Paris är kärlekens stad

Paris kallas också för ”the City of Lights” eller ”the City of Love.” Paris har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Upplev några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett café, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.

Platser i Paris

Visa mer