Grekland
Kreta, en strålande juvel i Medelhavet, lockar resenärer med sina gyllene stränder, kristallklara vatten och soliga dagar. För den nyfikne resenären bjuder ön inte bara på badäventyr och pittoreska byar, utan också på en resa in i framtidens hållbara energilösningar.
Här fläktar vinden över vindparker som förser ön med ren el, medan fjärrvärme med biomassa värmer hem och byggnader. Med smarta elnät och innovativa vätgasanläggningar, kompletterade av nya solceller som fångar solens kraft, har Kreta blivit en pionjär i den gröna energiomställningen. Upplev en resa där tradition möter innovation på en av världens mest fascinerande öar.
Ingen måltid på Kreta är komplett utan att prova några av öns kända huvudrätter. Låt dig frestas av en härlig moussaka och kleftiko, ett långkokt lamm insvept i pergament tillsammans med örter och grönsaker, som blir så mört att det smälter i munnen. Glöm inte att prova de många sorterna av lokala ostar, som graviera och anthotyros, som ofta serveras med en klick honung från ön. Avsluta din kulinariska upptäcktsfärd med något sött. Loukoumades, små honungsindränkta munkar, eller kalitsounia, små ost- eller sötfyllda pajer, ger en perfekt avslutning på en måltid. Tvätta ner allt med ett glas raki, den traditionella kretensiska spriten, eller njut av en kopp stark grekisk kaffe.
Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.
Vi bokar flyg, hotell och upplevelser.
Ring oss på 08-545 685 10, Skicka ett epost på info@nygrenlind.se eller använd vårt kontaktformulär.
Kontakta ossVardagar 10-17
För alla typer av frågor
Nygren & Lind resebyrå är den personliga resebyrån i Stockholm. Vi är resebyrån med kompletta resetjänster för dig som värdesätter personlig service och konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder dig de alternativ som passar dig bäst privat eller ditt företag. Vi handplockar platser och hotell som motsvarar våra kunders högt ställda förväntningar.
© Nygren & Lind Resebyrå AB 1993-2025
Jag är intresserad av:
Kreta