Courmayeur

Tre timmars flyg till Geneve, sedan bil till Courmayeur på knappt 1,5 timme. Mycket smidigare än så går inte att ta sig till alperna i Italien! Courmayeur är en genuin liten by i Italien som har väldigt mycket charm! Byn ligger på gränsen till Frankrike och Schweiz på cirka 1200 meters höjd.

skridresor_italien_linbana_nygren_lind skridresor_italien_nygren_lind skridresor_italien_alperna_nygren_lind Resor_till_Courmayeur_i_Italien_Nygren_Lind Boende_Courmayeur_Entreves_-Nygren_Lind
<
>

En av de ”stora” upplevelserna är att ta den nya gondolen Skyway upp till 3466 meters höjd där man upplever att man nästan kan ta på Mont Blanc. På sommarhalvåret kan du ta kabinbana hela vägen över till Chamonix. Courmayeur, Aostadalens äldsta skidort har alltid varit en centralpunkt för italienska bergsguider. Vill du inte bara åka skidor, utför eller på längden kan en tur med slädhund eller vandring med snöskor kanske locka.

Courmayeur i Italien året runt

Här finns också massor av möjligheter att uppleva naturen året runt med bland annat vandring, mountainbikespår, en 9 håls golfbana, möjlighet att rida, spela tennis, fiska och paddla kajak. Om du vill prova på mer äventyrliga upplevelser finns hang-gliding och bergsklättring. Du kan avsluta din aktiva dag med att mjuka upp musklerna på ett Thermal Spa eller i en 38-gradig pool. På kvällen avnjuter du fantastiskt god italiensk mat och lokalproducerat vin eller den unika cavan som produceras på 2173 meters höjd.

Unika resetips om resor till Courmayeur i Italien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.