Upptäck en gömd pärla i Italien. I Puglia finns det genuina Italien med lång siesta, sena middagar och högljudda italienska röster. Hemligheten med Puglia är landskapet. Den västra sidan vetter mot Joniska Havet med kristallklart vatten och den östra sidan vetter mot Adriatiska havet.

Resor_Italien_puglia_veg_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_oliver2_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_food_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_flora_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_city_Nygren_lind_resebyråResor_Italien_puglia_båt_Nygren_lind_resebyrå
<
>

Röd terrakotta-jord och de stora olivodlingarna och mandelträden dominerar i öster. Hyr bil och besök renässans-staden Lecce och Otranto med sin Aragoniska borg, staden var romarrikets stora hamnstad österut och har en blodig historia. Kortväggen i katedralen täcks av inglasade dödskallar, ett minne från 1480 när en turkisk och venetiansk flotta slaktade alla kristna.

Finns många sevärdheter i Puglia

Besök Alberebello med sina Trullihus och den vita staden Ostuni i Puglia. Runtom hela Puglia finns många sevärdheter, i små byar, städer liksom på landsbygden. Regionen odlar vindruvor och oliver, vilket landskapet tydligt visar med vingårdar och olivträd längs med vägarna. Var man än kommer spelar maten och drycken en central roll. Denna region är Italiens största olivoljeproducent. Överallt träffar vi på entusiaster som värnar om mattraditionerna. Stanna upp – känn doften av lavendel.

Unika resetips om resor till Puglia

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.