Sicilien, medelhavets största ö med fyra miljoner invånare, erbjuder en sagolik, romantisk atmosfär över hela ön. I de pittoreska små byarna går det att vandra runt i timmar på kullerstensgator. Avnjut en äkta italiensk espresso på torget och avsluta dagen vid ett glasstånd med en svalkande gelato i handen.

Resor_med_sol_och_bad_till_Sicilien_i_Italien_med_Nygren_Lind_ResebyråResor_i_Italien_till_Sicilien_med_Nygren_Lind_ResebyråResor_i_Italien_till_Sicilien_Gelato_med_Nygren_Lind_ResebyråResor_i_Italien_till_Sicilien_Espresso_med_Nygren_Lind_ResebyråResor_i_Italien_till_Sicilien_Citronträd_med_Nygren_Lind_Resebyrå
<
>

Taormina är en fantastisk stad belägen på en höjd med en hisnande utsikt över havet och landskapet runtomkring. Staden bjuder på en unik mix av italiensk charm och kulturhistoriska sevärdheter som den berömda storkyrkan och katedralen. Här finns också många mysiga restauranger där du kan njuta av äkta sicilianska specialiteter och lokal vin. Om du tröttnar på utsikten kan du ta linbanan ner till medelhavet på bara fem minuter och koppla av på någon av de vackra stränderna. Taormina är verkligen ett måste-besök på Siciliens östkust.

Bestig vulkaner på Sicilien!

Giardini-Naxos erbjuder verkligen en underbar strandupplevelse med sin vackra omgivning av palmer, citronträd, hibiskusblommor och färgglada parasoll. Men om du vill göra något annat än att koppla av på stranden finns det också många aktiva saker att göra på Sicilien. Ett unikt och spännande alternativ är att besöka en krater och gå på en guidad tur med en vulkanguide. Det ger dig en möjlighet att uppleva en annan sida av Sicilien och se hur den dramatiska landskapet format av vulkaner.

En annan aktivitet som du kan prova på är att besöka den berömda Alcantarafloden, även känd som Golla Dell’Alcantra. Floden är en populär plats att svalka sig i under en varm sommardag och du kan simma i det kristallklara vattnet eller utforska området runt floden till fots. Så oavsett om du vill koppla av på stranden eller upptäcka Siciliens natur och landskap, finns det mycket att göra i Giardini-Naxos och dess omgivningar.

Unika resetips om resor till Sicilien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.