Vit, dyrbar kalksten präglar gator och torg i den vackra, romantiska staden Split. Promenera längs hamnen och känn havets friska bris till solnedgången i horisonten. Besök de charmiga caféerna och avnjut en ljuvlig måltid på en av stadens fina restauranger. Historia, segling och shopping går att ta del av här.

Resor_till_Split_i_Kroatien_Segling_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Split_i_Kroatien_Naturpark_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Split_i_Kroatien_Mat_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Split_i_Kroatien_Hus_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Split_i_Kroatien_Hamn_med_Nygren_Lind_Resebyrå Resor_till_Split_i_Kroatien_Skärgården_med_Nygren_Lind_Resebyrå
<
>

Doften av rosmarin florerar i Split. Här finns det historiska kejsarpalatset Diocletianus beläget. Valvbågar, pelare och palatsmurar är väl bevarat, titta upp mot den blåa himlen och se de vackert smyckade klocktornen. Ta er utanför palatsmurarna, slå er ner på en mysig uteservering och njut av den otroliga vyn över havet och de andra öarna i Kroatiens skärgård.

Åk längs kusten till den vackra Nationalparken Plitvicesjöarna utanför Split

Om en dagsutflykt intresserar er rekommenderar vi att ni åker längs kusten till den vackra Nationalparken Plitvicesjöarna. En naturupplevelse i sig med grönska, vattenfall och kristallklart vatten. Split är även en perfekt utgångsplats för er som vill ta mer del av Kroatiens skärgård och öar. Ta er till Hvar, Vis, Korcula och Brac, bara för att nämna några, med färjorna i hamnen. Det är mycket lätt att ta sig runt med båt!

Unika resetips om resor till Split

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.