Valencia är en stad i östra Spanien mitt i Levantebukten mellan Costa Blanca och Costa del Azahar. Staden utsågs till en av två huvudstäder i Europa för smart turism. Antal tapasbarer är lika många som i Barcelona och den spanska nationalrätten Paellan har sitt ursprung från just Valencia.

appelsin_Valencia_med_sol_1800x1200valencia_tak_med_konst_1800x1200Stranden_Valencia_1800x1200Stadsbild_Valencia_med_sol_1800x1200Stadsbild_Valencia_med_apelsiner1800x1200Stadsbild_Valencia_1800x1200marknad_Valencia_med_sol_1800x1200
<
>

Stadens många billösa gator bjuder in till sköna och lugna promenader. Ta en paus och njut av tapas vid en bardisk eller besök Vaqueta – ett designat gourmettempel som bjuder på en hel del lokala läckerheter. Eller varför inte hyra en cykel och trampa ner till Hemingways favoritmatställe La Pepica och ta för dig av världens bästa paella? Promenera även i parken Turia som ringlar seg genom staden. Den tidigare floden har varit torrlagd sedan decennier.

Att göra i Valencia

Våren kommer ett par månader tidigare till Valencia än hos oss i Norden. En resa hit redan i februari – mars kan ge ett skönt försprång på våren som vi längtar efter varje år. I slutet av februari upplever du dagligen karnevalslika processioner inför den årliga Las Fallas-festivalen med sina satiriska papier-maché-dockor. De många billösa gatorna i Valencia är en av många orsaker till att staden har fått EU-utmärkelsen Europas huvudstad i 2024. Valenciabor är mycket stolta över detta och berättar gärna mer om du är nyfiken.

Unika resetips om resor till Valencia i Spanien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar om Valencia

När ska man resa till Valencia?

Önskar man få vårkänslan lite tidigare än här i Norden är februari-mars en härlig tid att resa till Valencia.

Finns där tapasbarer i staden?

Flera än i Barcelona …

Stämmer det att paellan stammar från Valencia i Spanien?

Stämmer och det är i Valencia de serverar paella i Världsklass.