Oavsett årstid finns det alltid äventyr som väntar i Dalarna, för vuxna och barn. Bergen är fyllda av skidbackar i alla nivåer, djurparker för mysiga upplevelser, sommarland och äventyrsbad som ger det lilla extra på resan. Här finns även platser och kulturminnen på UNESCO:s lista och sköna vandringsled i vacker, svensk fjällandskap och natur.

Hårtbröd-från-Dalarna-Nygren-Lind-Resebyrå Ungdomar-i-dalarna-Nygren-Lind-Resebyrå En-ljusblå-bubbla-i-dalarna-Nygren-Lind-Resebyrå Resor-till-Dalarna-i-Sverige-Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

Äventyret börjar vid vildmarksriket. Dalarnas vildmarksrike har fått utmärkelse från Världsnaturfonden och visar länets lugna och vackra sida. Dalarna består av många intressanta och äventyrsfyllda områden. Många skidorter att testa, utforska och ta dig an, Sälen, Romme och Idre fjäll är några av många. Men vandra gärna genom Siljan och se dig omkring vid dalarnas insjö.

Smultronstället i Dalarna – Falun

UNESCO:s världsarvslista inkluderar Falun och Kopparbergslagen. Här finns också gruvdrift och spännande museum i Falun – värt att besöka detta smultronställe i Dalarna. Efter en lång dag med många intryck kan du slå dig ner på mysiga caféer och återhämta dig innan du ger dig ut på nya aktiva äventyr. Varför inte gå in i en liten butik och leta upp den berömda dalahästen? Ett och fint minne och ta med hem.

Unika resetips om resor till Dalarna

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.