Österlen

Österlens charmiga småstäder, idylliska landskap och härliga sandstränder kommer att förtrolla dig. Du kan klämma och känna på staden i form av choklad, musteri och ålagille. Upptäck spännande historia genom att besöka antikvariat eller blåherremölla, en oförglömlig upplevelse. Ta dig an sommarlandskapet som välkomnar dig med öppna armar - bländande vackert och uppfriskande.

strand-österlen-Nygren-LInd-resebyråösterlen-vägg-Nygren-Lind-ResebyråResor-Österlen-strand-Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Österlen-Nygren-Lind-Resebyråoliver-sjostrom-Pa7TBpyNTaw-unsplashlandskap-österlen-Nygren-Lind
<
>

I Österlen i Sverige börjar äventyret vid Brösarps backar och ta gärna tåget för att inte missa det idylliska landskapet. Eller gör upplevelsen till en heldagsutflykt med vandring i kuperad terräng, sätt dig på en kulle topp och njut av den medtagna matsäcken. Andra heldagsutflykter som rekommenderas är besök på slott och herrgårdar som det finns många av.

Smaka på Österlen

Upplev ett äkta ålagille i en ålabod mellan Åhus och Sandhammaren. En sammankomst där man äter olika ålrätter och lär känna Österlen på riktigt. Du får inte missa att besöka Kiviks musteri, och avnjuta en lemonad eller äppelmust. Som avslut på en dag fylld med utflykter, känns det bra att avsluta dagen med dessert. Det finns en pärla kvar – chokladfabriken Österlenchoklad, de har en eller två praliner att bjuda på.

Unika resetips om resor till Österlen

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.