Berlin är en av Europas mest kända och mest besökta metropoler, på grund av sitt historiska och kulturella arv. Stadens universitet, forskningscentrum, teatrar, museer, festivaler, konst, mode, arkitektur och nattliv har världsrykte. Alltfler reser till Berlin över en weekend.

Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-postcard Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-grafitti Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-checkpoint-charlie Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-bröd Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-arkitektur Resor-till-Berlin-med-Nygren-&-Lind-resebyrå-tunnelbana
<
>

Stadens historia är världskänd, Berlin blev delad i två delar och 1961 byggdes den berömda Berlinmuren som inte föll förrän 1989.  För intresserade av världshistorien är turistattraktionen Checkpoint Charlie värt ett besök. En av de mest kända gränsövergångar mellan Öst- och Västberlin mellan 1945 och 1990 för soldater, utlänningar och diplomater från väst. Skylten med ”You are now leaving the American sector” står fortfarande kvar. Idag är gränsövergången en turistattraktion med museum och realistiska utställningar som ger en bild av det kalla kriget.

Berlin – staden som attraherar och överraskar

Men Berlin är så mycket mer än bara historia. Vackra och pampiga porten Brandenburger Tor är en känd symbol för staden. Den botaniska trädgården är med sin yta på 43 hektar och över 22 000 olika växtarter – Europas största botaniska trädgård. I staden upplevs Europas största äventyrsbad och nöjeskomplex, Tropical Islands. Det Berlinska köket erbjuder fortfarande traditionsrik mat men har i mycket hög grad anpassat sig till det internationella köket. Nattlivet är något alldeles unikt och attraherar yngre resenärer från hela världen. Kontrasterna är många och fascinerande.

Unika resetips om resor till Berlin

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.