Glaciärexpressen

Världens vackraste och långsammaste tågresa i världen? Välkommen ombord på Glaciärexpressen som tar dig med genom de Schweiziska alperna från St Moritz/Davos till Zermatt. Vid de vackraste vyerna åker tåget långsamt för att ge maximal njutning för sina tågresenärer.

Glaciärexpressen_Schweiz2_1800_1200_Nygren_Lind_resebyråGlaciärexpressen_Schweiz_1800_1200_Nygren_Lind_resebyråGlaciärexpressen_Schweiz_matvagn_3_1800_1200_Nygren_Lind_resebyråGlaciärexpressen_Schweiz_3_1800_1200_Nygren_Lind_resebyråGlaciärexpressen-tågresa-Nygren-Lind-ResebyråGlaciärexpressen-tågresa-natur-Nygren-Lind-ResebyråGlaciärexpressen-tågresa-hösten-Nygren-Lind-ResebyråGlaciärexpressen-tågresa-alpvy-Nygren-Lind-ResebyråGlaciärexpressen-tågresa-alperna-Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

I åtta timmar reser du genom världens vackraste naturscener tittandes ut och upp genom panoramafönster. Det är bara att luta sig bakåt, lyssna på audio guide om önskvärd och njuta av vyerna med mysiga Schweiziska alpbyar omringad av majestätiska och världskända bergstoppar som swishar förbi. Högsta stationen, Oberalp ligger på 2023 m.o.h.

Otaliga sjöar passeras på Glaciärexpressen

Ett platå och otaliga sjöar, 291 broar och 91 tunnlar – kontrasten är många och varierande. Alltid något att upptäcka, alltid något att fascineras av. Historiska platser på Unescos Världsarvslista i Albula/Bernina, och världskända hotellierars hem passeras på vägen mot Zermatt. Värdefulla och historiska guldkorn. I första klass serveras en trerätters lunch meny som tillagas ombord. Zermatt omringas av fyra av 38 bergstoppar i alperna varav Matterhorn troligen är ett av världens mest berömda. Det är vackert i vitt – vackert i grönt. Oberoende av tid och säsong – du förtrollas på hela tågresan.

Unika resetips om världens tågresor

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap. Vi bokar inte biljetter för tågresan separat. Läs mer om Schweiz och skidorter här.