Före detta huvudstaden i Australien, Melbourne, är en viktig hamnstad i sydöstra delen av landet och är huvudstaden i den australiska delstaten Victoria. Staden kanske inte kan tävla mot Sydneys alla kulturella och historiska upplevelser - men är stadig populär och drar turister till sig från hela världen. Sevärdheter och underhållning finns i mängder - även här.

Resor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---vägg-med-måleriResor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---strandbodarResor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---skyskrapereResor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---luftballongResor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---grafitti-gata-2Resor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---grafitti-gataResor-till-Melbourne-Nygren-Lind-Resebyrå---bro-i-staden
<
>

I Melbournes hjärta finns det välkända Queen Victoria Market som är den största utomhusmarknaden på södra halvklotet. En upplevelse och en rolig aktivitet som säkert tar dig en hel dag. Du är på cricketens födelseplats så stämningen på matcherna är något alldeles unikt fastän du kanske inte förstår spelets regler.

Res till Melbourne på våren

Den finaste tiden är på hösten – tidig vår för oss i Norden från mars till maj. I mars arrangeras den årliga vin- och matfestivalen – en 14 dagars givande upplevelse för vin- och matälskare som utforskar goda viner och äter god mat. Samtidigt är staden som vackrast klätt i flammande träder som framhäver stadens viktorianska byggnader skönhet. Ska du vidare i den Australiska vildmarken så kanske ett besök på stadens Zoo blir överflödig eller ett besök på ett av Melbournes mest populära besöksmål – Sea Life Melbourne Aquarium. Men promenera gärna i stadskärnan och se de vackra Fitzroy Gardens och Hoddle Grids historiska valv och gränder.

Unika resetips om resor till Melbourne

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.