Att inte inleda med den eldiga tango dansen i Buenos Aires vore ett fel. Dansen skapades i stadens hamnar innan den kom till Paris och blev en del av modet. När man lyssnar på Taubes texter, förstår man att staden och dansen är romantikens hjärta – det är mystiskt, passionerad, eldigt och fascinerande.

Resor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---argentisk-tjejResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---gatukonstResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---argentisk-par-dansar-tangoResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---trädgårdResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---stadsbildResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---kupol-konstResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---konst-på-vägResor-till-Buenos-Aires-med-Nygren-LInd-Resebyrå---konst-i-tak
<
>

Intrycken och kontrasterna är många och den inhemska mångfalden präglas av djup kultur och spännande historia. I en av 48 stadsdelar hittar vi det italienska kvarteret känd för sina hus med plåt och väggar i starka färger. Givetvis hittar du italienska restauranger och kaféer. Besök inhemska restauranger och testa lokala maträtter – det är ingen hemlighet att några av världens finaste och godaste biffar kommer från Argentina.

Evert Taube gjorde Buenos Aires svensk

Enda sedan Evert Taube steg i land 1910 och bosatte sig i Buenos Aires, har svenskar haft en önskan och längtan att resa hit. Hans mest berömda verk blev mötet mellan Fritiof Anderssons och Carmencita. Det känns naturligt att vandra i hans gator. Sitt på en restaurang, ät något gott och ta ett glas Argentinskt vin. Du förstår snabbt varför Argentinas viner är så omtalade och kända.

Unika resetips om resor till Buenos Aires

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.