Den livfulla och färgglada staden, Rio de Janeiro. Här bjuds det på show, härlig mat och ett underbart landskap. Bra sport och kultur hittar du även i denna stad, exempelvis kan de välkända duktiga fotbollsspelare beundras under match i arenan Maracanã. Kulturens största utmärkelse är den fantastiska statyn Cristo Redentor som är en avbildning av Jesus i gigantisk format.

Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-carnivalt Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-city-view Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-beach-volley Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-pink-sunset Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-beach-modern-byggnad Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-vit-strand Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-tjei Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-surfer Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-strand Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-papaya Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-jesus-christ Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-jesu Resor-till-Brasilien-med-Nygren-Lind-Resebyrå-gondol
<
>

Ta dig runt i Rio till fots eller på cykel. Det är det bästa sättet att komma nära Brasilianarnas vardag. Efter cykelturen svalkar du dig på både Copacabana och Ipanema som är Rio de Janeiros bästa stränder. Huvudstaden i Brasilien är även känt för sitt fängslande landskap – omringad av höga vackra berg. Smidigaste sättet att ta sig till toppen och det mest givande, är linbanan. Fängslas av den fantastiska utsikten medan du tar dig till toppen. Solnedgångar är något alldeles unikt och oförglömligt från linbanan.

Vardagen i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är välkänt för sin karneval vecka, men även för dess unika och kulinariska matkultur. Skulle du missa just karneval veckan, finns möjligheterna att få uppleva en del av denna genom olika visningar. Efter en intressant dag fylld med aktiviteter och härliga intryck, passa på att fylla magen med något gott – det typiska i Rio är Feijoada vilket är en proteinrik blandning av olika slags köttstycken och svarta bönor. Ett perfekt måltid efter en lång dags vandring eller cykling.

Unika resetips om resor till Rio de Janeiro

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.