Kalifornien har allt från storstäder, bergskedjor, nationalparker, skogar, sjöar och öar. Hit kan man återvända många gånger om och se något nytt varje gång! Trendigt och aktivt på milslånga stränder, multiresmål för sol och bad och häftiga storstäder som San Fransisco och Los Angeles.

Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---glada-människor Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---venice-beach-solnedgång Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kille-på-skateboard Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---hus-venice-beach Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---highway-1 Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---golden-gate-bridge Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---gatubild-san-fransisco Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---lifeguard-hyddor Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---venice-beach-skater Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå--venice-beach-cyklist Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---venice-beach-skater2 Resor-till-Kalifornien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---san-fransisco-gata
<
>

Denna solskensstat har en stor variation i både kultur och klimat – här lockar bland annat västkusten vid Stilla Havet med sin surfing, nationalparkerna Yosemite och Mojaveöknen såväl som Muir Woods med sina ståtliga redwoodträd. Ett populärt sätt att färdas i Kalifornien är att bila längs med Highway 1 och dess vackra kuststräcka. En klassisk rutt är mellan storstäderna San Francisco och Los Angeles, med stopp i småstäder på vägen. För den som vill se utsikten men färdas utan bil, går även en tågsträcka längs kusten.

Storstäder i Kalifornien – Los Angeles och San Fransico

San Francisco har en perfekt balans mellan världsmetropol och småstad – här trängs skyskraporna i centrum med slingrande spårvagnar uppför de branta gatorna. Klassiskt victorianska hus i pastellfärger med utsmyckningar pryder staden som annars är täckt med mysiga caféer, restauranger och barer. Losa Angeles är känt för Hollywood och sina stränder, men staden är stor och bred så det finns många olika områden att utforska. Santa Cruz och Monterey är populära kuststäder längs med Highway 1. Ett behagligt medelhavsklimat får du i Santa Barbara och plenty med konstgallerier och muséer.

Unika resetips om resor till Kalifornien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.