Halkidiki är en delregion i provinsen Makedonien och ligger i norra Grekland. Njut av härliga stränder och skönt strandliv men också frodig och vacker natur. Vandra bland grönskande vingårdar och vackra vyer. Kombinera gärna med Thessaloniki som är närmaste flygplats.

Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_3 Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_2 Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_7 Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_4 Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_5 Resor-till-Spetses-i-Grekland-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå_6
<
>

Halkidiki är en stor halvö på fastlandet nordöst i Grekland. Halvön ser ut som en hand med tre fingrar – halvöarna; Athos, Kassandra och Sithonia som ”pekar ut” i Nordvästra egeiska havet. Varje finger har sin egen karaktär och gör det därmed möjligt att variera semestern och hitta egna favoriter. Athos har ett 20 tal grekisk-ortodoxa kloster med ca 3 000 munkar och det behövs visum för att ta sig hit.

300 soldagar på Halkidiki

Kassandra-halvön är strandparadiset för barnfamiljer. Här finns fina stränder, en rad sevärdheter och små genuina byar. Njut av måltiden på mysiga, grekiska tavernor samtidigt som den grekiska atmosfären sjunker in. Denna del av Grekland har ca 300 sköna soldagar per år så det är ett behagligt klimat nästan hela året runt.

Unika restips om resor till Halkidiki

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.