Thessaloniki

Thessaloniki är Greklands näst största stad och ligger i norra Grekland. Staden har blivit mer och mer populär som weekendresmål med ett brett urval av rik kultur, god mat och trendig shopping. Trots att det var i Aten som den västerländska civilisationen uppstod så är det Thessaloniki som är Greklands kulturella huvudstad.

resor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå--grekisk-kvinna-resor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå--grekiskt-hus-resor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå--hotell-lobby-resor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå-mann-i-havetresor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå--grekisk-konst-resor-till-thessaloniki-Nygren-&-Lind-Resebyrå
<
>

Det är lätt att bli kär i Thessaloniki som charmar sina besökare med skönhet, historia, kultur och lätt kaos i en typisk trevlig grekisk storstad. Livliga marknader fylls med greker som ivrigt handlar grönsaker, frukt, fisk och kött medan högljudda diskussioner om kvalité och priser pågår. Modiana Market har varit mötesplats för handlare i över 80 år och är den största marknaden i staden. Värt ett besök!

Kombinera Thessaloniki med Halkidiki – storstad och strandsemester

På Thessaloniki finns massor av museer, gallerier samt en kalender fylld med festivaler, konserter och events. Det är också den stad i Europa som har flest barer och caféer räknat per invånare så räkna med ett pulserande kvälls och nattliv. Det är perfekt att tillbringa några dagar i staden och sedan uppsöka lugnet och stränderna på Halkidiki med boende i lyxiga Eagles Villas.

Unika restips om resor till Thessaloniki

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Thessaloniki

Visa mer