Cadaqués

Bohemiska Cadaqués är ett av Spaniens undangömda paradis. Beläget vid medelhavet i norra Katalonien, finns denna fiskeby med fina stränder och levande kulturliv.

Sea Detail Colors Blue Flowers Cadaqués Cadaques Torget i Cadaques Cadaques_09_2010 Cadaques_old_town_street 8080478655_a89d5e2b9d_b IMG_0521 Dali house in Port Lligat village of Cadaques
<
>
Dali house in Port Lligat village of Cadaques located in a bay of Mediterranean Sea, Catalonia, Spain.

Cadaqués är en traditionell, vacker fiskeby med en fascinerande historia som fortfarande lämnar avtryck i nuet med sin fascinerande arkitektur. Dess gamla stad är en labyrint av kullerstensgator, vitkalkade byggnader och blåa detaljer; fylld med affärer, restauranger och hantverksaffärer. Närmaste större städer är Girona och Barcelona.

Upptäck Salvador Dalis hem

Den känsla som genomsyrar Cadaqués är bohemiskt lugn, vilket orten har Salvador Dali att tacka för. Denna fiskebyn har gått till historien som hem och som musa till den berömde konstnären Dali. De vackra stränderna och områdets naturliga charm inspirerade den excentriska, katalanske konstnären mycket och syns ofta avbildat i hans arbete och här finns även hans hus som idag är museum.

Cadaqués har under åren även varit en plats många av andra våra största konstnärer valt att vistas och verka på. Förutom Salvador Dali har även Joan Miró, Pablo Picasso, Marcel Duchamp, Henri-François Rey mfl varit i orten.

Ät fantastiskt gott i Cadaqués

Trots att Cadaqués är en ganska liten stad, rymmer den fantastiska restauranger, med ett rikt utbud av världens alla kök. Bland annat finns restaurangen Compartir som drivs av några kockar från den nu nedlagda elBuli, vilken anses vara den bästa restaurangen som funnits i hela världen.

Vandra i nationalparken

Cadaqués ligger i en medelhavsvik med Pyreneerna i ryggen och vid randen av nationalparken Cap de Creus, vilket gör att du förutom att sola, bada, äta gott även kan vandra och uppleva fantastisk natur.

Unika resetips till Cadaqués

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.