Västkusten

Västkusten, även känt som "bästkusten", omtalas som Sveriges finaste kust. Kusten har allt en sommar bör ha – sol och bad vid de fantastiska stränderna, glass i stora lass, ett aktivt fritidsliv och en vacker natur för härliga promenader. Besök bland annat den mycket berömda Smögenbryggan, flera natur- och vildmarksområden och testa fiskelyckan i ett av de mest fiskrikaste delarna av Sverige.

Upplev-städer-Västkusten-i-Sverige-med-Nygren-Lind-ResebyråUpplev-floran-Västkusten-i-Sverige-med-Nygren-Lind-ResebyråUpplev-båtlivet-Västkusten-i-Sverige-med-Nygren-Lind-ResebyråFiske-på-Västkusten-i-Sverige-med-Nygren-Lind-ResebyråUpplev-Västkusten-i-Sverige-med-Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

När du planerar att resa runt på Västkusten i Sverige, kan ett stopp med övernattning rekommenderas. Lugna och lyxiga campingplatser finns att boka. Du är aldrig sysslolös … vindsurfing, dans på kvällarna, roliga aktiviteter i barnklubbarna, sköna promenader längs den långgrunda sandstranden, och underbara omgivningar i naturen i vackra Stening som du utforskar tillsammans med konstnärer och musiker som lockas dit med det intensiva ljuset från havet.

Utforska Västkustens alla vyer

Nordens ark, Capri naturreservat, Haverdals-stranden, listan är lång med platser och städer att utforska. Det finns något för alla – för äventyraren, den aktiva eller för den som bara önskar ta det lugnt och för familjen – stora som små. I tillägg till Smögen rekommenderas varmt att även att besöka Orust med den åtta mil långa Pilgrimsleden. Skärgårdsidyllen på ön är påtaglig och oförglömlig och bör upplevas till fots för att inte missa sevärdheter som Ålgårdshamn eller Svens Altare.

Unika resetips om resor till Västkusten

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Västkusten

Visa mer